“Asaltul Carpatilor cu bicicleta”

“Aventuri pe bicicleta” propune realizarea proiectului “Asaltul Carpatilor cu bicicleta”, sau oricum vrem/vrei sa-i zicem.

Acest proiect isi propune sa promoveze frumusetile acestei tari, vazute din saua bicicletei. O serie de filme prin care sa se faca cunoscute traseele si zonele montane ale Romaniei. Vezi aici Harti Muntii Romaniei

Prima parte din proiect sa fie filmari realizate de ciclisti profesionisti din Romania pe traseele spectaculoase cunoscute. Filmarile sa fie de tip bike trainer movie + filmari din timpul concursurilor.

A doua parte din proiect sa fie filme narate, filmate profesional de prin excursii cu bicicleta in asezari izolate din Muntii Romaniei. Filmarile sa includa oamenii locului, traditii, felurite porturi si bucate.

Vrem ca sute de mii, poate chiar milioane de oameni de pretutindeni sa se intrebe “oare cum ar fi daca as pedala si eu pe acolo?”. O invitatie pentru ciclistii de peste tot sa pedaleze prin Romania.

Haideti sa aratam lumii ce trasee spectaculoase si salbatice se afla in Muntii Carpati, perfecte pentru practicarea ciclismului montan. Trebuie sa invatam si sa vrem sa ne promovam tara, sa ne aparam padurile, aerul, apa. Promovand traseele montane, aducem oamenii pe munte !

 De ce e bine sa aducem oamenii pe munte ? Printre multe alte beneficii enumeram…pentru ca mai pot face o poza, o filmare, o sesizare, toate astea in timp ce padurea dispare, cat timp majoritatea doarme printre trotuare.

Muntele are nevoie de caini, e cam gol si “indurerat”. Fluxul zilnic, constant, du-te-vino de biciclisti si de ce nu alergatori montani vor incomoda intr-un fel sau altul defrisarile masive. Vezi consecintele defrisarilor asupra mediului. STOP DEFRISARI (Facebook) publica poze cu defrisari in lucru etc.

Pentru prima parte din acest proiect avem nevoie de echipament pentru filmari calitative (camera, gimbal, accesorii). Echipamentul v-a fi trimis fiecarui ciclist interesat sa participe in cadrul acestui proiect.

Aici se poate dona pentru realizarea primei parti din acest proiect : https://www.youcaring.com/cyclingthecarpathians

Haideti sa realizam acest proiect impreuna ! Daca credeti ca ne puteti ajuta sau sunteti interesat de acest proiect am creat un grup pe Facebook “Asaltul Carpatilor cu bicicleta” unde vor fi centralizate eforturile comune. Un SHARE pe pagina personala ajuta !

Aici aveti o lista cu unii dintre promovatorii miscarii pe doua roti din Romania. Ii voi contacta pentru a cauta sustinerea necesara. Orice idei sunt bine venite.

Aceasta propunere de proiect vine din partea omului care si-a dedicat sute, mii de ore din viata pentru filmarea si montarea filmuletelor https://www.youtube.com/user/abortzel , totul cu fonduri proprii reduse. Spre exemplu vizionati acest filmulet : https://www.youtube.com/watch?v=ee4vZfim0wo sau https://www.youtube.com/watch?v=2qB05VBX5h8

Mai jos aveti o carte despre voluntariat si ce s-a facut in alte vremuri, parca tare de demult. Oameni tare faini ! “Asaltul Carpatilor” !

sursa foto : damiangrimes.wordpress.com

P.S. Dragi biciclisti, “Aventuri pe bicicleta”  va propune sa realizati filmari cat mai calitative pe traseele spectaculoase pe care le aveti aproape de casa, sa le publicati pe youtube cu un titlu si o descriere corecta, regulamentara SEO.