Aventuri pe bicicleta : Cu Stopul la Canionul 7 scari

Pe traseul Arad – Brasov – Dambul Morii – Canionul 7 scari

 

Ne hotaram sa plecam intr-o tura alegand un mijloc de transport care este si mai rapid decat trenul si mult mai ieftin. Plecam cu “ia-ma nene” in tura noastra ! Camil, ajutat de un domn cu TIR-ul, ne-a luat-o inainte cu bicicletele si bagajele, noi urmandu-l. Ca un preludiu a zilelor ce aveau sa urmeze in aceasta tura, plecati din Arad la ora 6-7 ajungem pe la ora 16 pe valea care duce la Canionul 7 scari, in Masivul Piatra Mare. Ce rapid am schimbat peisajul de oras pentru unul de munte, cu miresme care mai de care, cu adieri si peisaje mirifice.

Masivul Piatra Mare face parte din munții Bârsei, localizați în sudul depresiunii Brașovului, în cadrul Carpaților de Curbură. Atinge înălțimea maximă în vârful omonim, având o altitudine de 1.844 m.

Intr-o poiana frumoasa langa un rau limpede si rece, ca doar asa e apa la munte, ne instalam tabara si plecam asa ca intr-o plimbare spre seara pe marcaj Banda Galbena care duce la Canionul 7 Scari. E un traseu scurt si intens care merita parcurs. Coborarea se face pe proprie raspundere, atentie ca nu e de joaca ! Daca va simtiti in puteri si aveti ceva experienta pe trasee de munte va recomandam acest traseu ! Vizionare placuta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.