Aventuri pe bicicleta – Expeditie in Muntii Apuseni – Traseul: Camping Glavoi(Padis) – Arieseni

Aventuri pe bicicleta – Expeditie in Muntii Apuseni – Traseul: Camping Glavoi(Padis) – Arieseni

Eram in Campingul Glavoi, veneam din Stana de Vale. Dupa ce am servit niste placinte cu branza si vreo doua berule am plecat spre Arieseni.

Stiam ca am de urcat putin dupa care coborare pana in centrul Arieseniului. Yuhuuuu, spre coborare inainte !
Un traseu deosebit de frumos care trece prin curtea oamenilor si peste multe garduri. Gasiti multe izvoare pe drum asa ca nu-i nevoie sa carati apa.

Un picnic intr-un loc cu peisaj frumos si plec pe coborare. Urmarit de mai multi caini cu caucicurile la limita aderentei fortez si ajung repede in Arieseni. Aici domnea o atmosfera de sarbatoare, era “Sfanta Maria Mare”. Toata lumea imbracata elegant si curata.
Eu veneam din Stana de Vale peste munti.
Las bicicleta jos langa o masina plina cu lubenita. Ma pun in fund langa bicicleta si “devorez” o “lebenita” sanatoasa, spre surprinderea “romanilor”.
Inapoi pe bicicleta ca pana in Vartop unde inoptez mai era ceva de urcat. Am urcat portiunea aia pe intuneric si racoare pana am ajuns la pensiunea unde ma astepta o baie calda si somnul cel dulce.

A fost o zi lunga si deosebit de frumoasa prin Muntii Apuseni. Va recomand sa vizitati aceste locuri, care pe mine m-au fascinat !

Vizionare placuta si pedala usoara !

Undeva in muntii apuseni - sursa imagine totb.ro
Undeva in muntii apuseni – sursa imagine totb.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.