Aventuri pe bicicleta – Traseu : Ghioroc – Covasant – Ghioroc

Aventuri pe bicicleta – Traseu : Arad – Ghioroc – Covasant – Ghioroc

Era 23 iunie 2012, ora 6 -20 cand trenul a plecat din gara Arad cu directia Ghioroc. La ora 7 ajungem in gara Ghioroc unde aventura pe bicicleta poate sa inceapa. Din gara pana in varful dealului avem aproximativ 3,8 Km.  Urcare destul de dificila cu 320 de metrii diferenta de nivel. Fiind ora 7 e racoare si placut pe urcare dar totusi destul de greu.

Ajungem sus (450m) de unde se vede deosebit de frumos tot peisajul. In continuare o luam pe marcaj albastru pana dam de marcajul rosu. Tinem doar marcajul rosu. Drumul este destul de bun la aceasta data. Mare grija la lemne sa nu calcati pe ele. Pana la intersectia unde o luam spre Covasant mai sunt trei urcari grele. Una push bike clar si inca doua abordabile pe bicicleta.

Spre Covasant drumul e cu pietre si cu multe denivelari. Cum nu a mai plouat de mult drumul e plin de praf iar unele pietre se desprind cu usurita creand un oarecare dezechilibru. Aveti grija, nu mergeti mai tare decat puteti ! Nu are rost sa fortati aiurea.

Din Covasant sat o luam spre Ghioroc pe sosea asfaltata.

Accesorii recomandate pentru aceasta excursie : manusi bicicleta, casca, ochelari, pompa, petice, camera.

Aventuri pe bicicleta nu recomanda acest traseu celor care au descoperit de curand bicicleta, coborarea spre Covasant este motivul.

Spor la pedalat si atentie maxima !

Harta: http://www.bikemap.net/route/975008#lat=46.182099488068&lng=21.61897&zoom=12&maptype=ts_terrain

 

aventuri pe bicicleta traseu ghioroc - covasant ghioroc
aventuri pe bicicleta traseu ghioroc – covasant ghioroc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.