Aventuri pe bicicleta – Traseu – Siria – Casoaia – Soimos – august 2012

Aventuri pe bicicleta – Traseu – Siria – Casoaia – Soimos – august 2012

Era luna lui gustar (August) cand m-am hotarat sa plec intr-o aventura pe bicicleta prin Muntii Zarandului. Traseul meu avea sa fie unul in mare parte necunoscut si destul de greu.

Plec din Siria hotarat sa fac catararea spre Feredeu pe asfalt fara sa ma opresc pana sus. Usor de zis, mai greu de facut, dar ajung sus intr-o juma de ora. Bun !

In continuare ma alimentez cu apa, trec pe langa Manastirea Feredeu si urc pe marcaj “Bulina Albastra” pana dau de creasta principala a Muntilor Zarandului.  Pe marcaj “Banda Rosie” trec de Varful Fantana Rece pana intalnesc marcaj “Banda Galbena”.

Coborare pana in Casoaia !  Ajuns in tabara ma informez pe duce marcajul ce-l cautam “Banda Albastra”, care duce pana la cetatea Soimos.
Urmaresc marcajul pe un drum forestier, era bine daca continua pe aici !
Dintr-o data marcajul intra in padure si o ia drept in sus, daca nu aveti grija a-ti pierdut marcajul.
Cum ziceam incepe push bike-ul, si tot asa pret de vreo jumatate de ora. Cu ultimele puteri mai pedalez pana ies iar in marcaj de creasta “Banda Rosie” urmata de Varful Livorscu (561m), unde fac un popas binemeritat.

Ziceam eu ca de aici e simplu, numai coborare pana in Soimos … da de unde, aventura abia incepea.
Imi refac fortele si continui pe “Banda Albastra”, fain drum pe aici, cu coborari si urcusuri spre Cioaca Dulgherii. La un moment dat drumul devine tot mai salbatic. Pierd marcajul!  Las bicicleta si incep sa-l caut, in zadar … pierd si bicicleta printre vegetatia uriasa. O gasesc dupa o vreme si ma hotarasc sa cobor pe unde vedeam varianta.
Ajung pe o coborare cu cel mai accidentat drum pe care-l puteam gasii. La un moment dat imi cade schimbatorul, din cauza “urechii” improvizate. Aveam tot ce trebuia, il repar si continui coborarea de tip “hobby”. Ajung o vale mai incolo de valea Soimosului.
Aventura spre Cetatea Soimos se termina cu o baie in Raul Mures. Daca vreti sa faceti acest traseu va recomand sa faceti direct Siria – Soimos (fara coborare in Casoaia).
Multa bafta la gasirea marcajelor dupa ce treceti de Varful Livorscu!

Vizionare placuta.

Aventuri pe bicicleta in Muntii Zarandului , traseul Siria - Casoaia - Soimos
Aventuri pe bicicleta in Muntii Zarandului , traseul Siria – Casoaia – Soimos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.