Aventuri pe bicicleta – Traseul : Siria – Cetatea Siria – Siria

Aventuri pe bicicleta – Traseul : Siria – Cetatea Siria – Siria

Iarna isi arata coltii si ne face o surpriza, zapada in 15 Martie 2013.  Dupa doua zile de ploi a venit zapada si se si depune. Chiar in ziua cand am primit camera foto-video (11feb2013) am mai prins un strat subtire la Cetatea Siria, dar acuma e zapada in toata regula si inca ninge!

Traseul de bicicleta Siria – Cetatea Siria – Siria, pleaca de la drumul principal si se continua pe drumul de masina care urca pe langa releu spre cetatea Siria. Urcare putin mai abrupta la inceput dupa care se domoleste. In continu se desprindea cand un picior cand altul si abia reuseam sa le fixez iar. Papucii cu placute SPD, sunt aproape imposibil de folosit pe vremea asta.

Ajung sus unde ningea foarte frumos. Ce ma bucur ca am mai prins ninsoarea asta in Muntii Zarandului.  Ajung la cetatea Siria, unde imi dau seama ca franele is cam in plus pe bicicleta. Prima data am observat ca nu prind cand am oprit cu derapaj, era sa ma tot duc !  Odata cu frigul, franele astea nu mai prind mai deloc. Pacat, vroiam sa o iau pe varianta de DH. Cel mai sigur e sa ma intorc cu grija pe unde am venit. Vine si coborarea pe un drum plin de pietre si bolovani care se desprind, siroaie de apa, noroi semi inghetat si zapada. Probleme mari pana reusesc sa-mi fixez spd-uri dupa care spre vale. Eram ud leoarca la picioarele si simteam cum imi ingheata si nu le mai simt.

Ajung cu bine in sat dupa o coborare dificila facuta la -1 grad celsius in luna lui Martisor.

Vizionare placuta.

In Martie 2013 spre Cetatea Siria
In Martie 2013 spre Cetatea Siria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.