Aventuri pe bicicleta – Tura MARE – TRANSALPINA 2012

Aventuri pe bicicleta – Tura MARE – TRANSALPINA 2012

Dupa doua zile de Bucegi … Trezirea de dimineata, echiparea si sus! Catre gara din Brasov , catre Sebes, catre TRANSALPINA!!!!  Ajungem in Sebes, bem o cafa si pornim inspre ceal mai inalt drum public din Europa!? Innoptam in Sugag pe un teren de fotbal, iar dimineata devreme suntem langa drum cu ‚ia-ma nene!’, deoarece trebuia sa ajungem in Targu Jiu catre seara, si drumu’i luuuung peste munti… am dat de niste masini ce faceau transport cu lemn, am incarcat bitiglele si dusi-am fost pana inainte de coboare spre Obarsia Lotrului de unde incepea partea interesanta a  Transalpinei

Incepeam Transalpina cu coborare lunga si de viteza pana in Obarsia Lotrului. Intr-o curba colegul cu camera era sa ia un logan albastru, l-am avertizat la fix!

Ultimii 20 km de urcare intensa, care scoteau untu’ cel mai fin din tine… foarte dificil, mai ales ca eram cu niste cauciucuri deloc de sosea + bagaje pe portbagaj + in spinare fiecare avea „inca o persoana”. INTEEEEENS!

Dar pe drum ne tot intalneam cu biciclisti, ori care nu mai puteau ori erau pe punctu’ de a claca, dar am intalnit un Gabi care era foarte hotarat el de felul lui; fara tricou, in slapi si cu un geamantan imens in spate, foarte prietenos,  cu care am impartasit o parte din drum, si il tot incurajam cu o fluierisca pe care o aveam la gat. HAI GABI!! DAI DAI DAI!!. Pe parapetii betonati ai drumurilor se vad mesaje pro uniunii Basarabiei cu Romania ‚BASARABIA E ROMANIA!  HONOR ET PATRIA!’

Si ajungem in varful soselei unde atinge punctul cel mai cel, in pasul Urdele la 2145m, unde se pune de targ mare targ! Plin de ceramice, branzeturi de zona buna, langosi cu 8 lei ( :o) , mici carnaciori si magneti de frigider care mai de care. Bagam niste branzeturi rare in traista si mergem mai la 50 metrii sa mancam, ca va dati seama ca noi am mancat niste biscuiti cu lapte de dimineata si asta fusese ‚batonul’ de energie pentru toata urcare pe care am facut-o! Copios de bun  in gol alpin!! Dar dupa cum spuneam trebuia sa ajungem in Tg Jiu pana se insera, deci nu trebuie sa ne asezam pe moale, caci ,time won’t wait’ si ne dam drumu in sfarsit pe Transalpina inspre Ranca / Novaci, care sincer pentru mine a fost si cea mai faina experienta pe bitigla pe un drum asfaltat pe care am trait-o , pe o vreme extraordinara cum nu se putea mai bine sa fie chiar in momentul ala, si care a facut sa fie unu din cele mai faine momente traite de mine, si am si prins cea mai mare viteza; 72 km/h cu bicicleta xc si eram cu un cort rotund imens in spate care ori actiona ca o vela ori ca niste aripi, depinde ce pozitie aveam:p Deci atentie mare la viteza ca puteti usor sa va pierdeti cu firea si sa ii dati talpa, mai mare decat va-ti fi imaginat, si cu umpic de nisip / pietris / masini pe drum se pot intampla accidente. ATENTIE LA NEATENTIE! Ajungem si in Novaci unde ne despartim si de Gabi care o luase catre Pitesti si ne gandeam ca daca ar fi un autobuz care merge inspre Targu Jiu ar fi perfect, dar era peste vreo ora si am zis ca daca tot suntem inca in forma sa o luam la pedala, oricum mai aveam aproximativ 42 km ceea ce era lejer intr-o zi obisnuita, dar de data asta ultimi 42 km au fost ca ‚cireasa de pe tort’ a excursiei…a pus punctul pe noi de nu ne-am mai vazut… Dar intr-un final ajungem in Tg Jiu chiar cand apunea soarele si ne oprim mai intai la coloana lui Brancusi sa ne adapam si intram in prima faza de relax…..pfuuuuuuuuu! ce zi!!!!ce drum!!!! Ne mai plimbam prin oras, si mergem in parcul central, pe sub poarta sarutului, asezandu-ne langa masa tacerii unde ne- am tras cu adevarat sufletele. Si aici se incheia calatoria noastra de o saptamana, plina de aventura si trairi intense, bineinteles nu va putem relata ce am simtit atunci din scris, dar pentru a ajuta sunt filmari cu toate traseele pe care le-am facut.

DA. O experienta pe care sigur o vom mai repeta si anul asta in vara candva; de data asta alte aventuri alte trasee, alte provocari prin munti nostrii incarcati de poveste si mit.

” AVENTURI PE BICICLETAAA!!!!  LASA FRANAAAAAAAAAA!!! DA-TI DRUMUU!! HIGHISEALAAAA!!!!:)))) ”

Vizionare placuta.

Vezi aici Coboararea de pe Transalpina 2012

pe Transalpina
pe Transalpina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.