Aventuri pe bicicleta – Tura MARE – Traseul: Orastie – Costesti – Sarmizegetusa Regia

Aventuri pe bicicleta – Tura MARE – Traseul: Orastie – Costesti – Sarmizegetusa Regia

– A venit si povestea “Tura Mare” scrisa de cineva mai talentat, multumim –

Savureaza Tura Mare, aici incepe !

Ne hotaram sa plecam cu trenul in miez de noapte pentru a ajunge in Orastie pe dimineata si sa plecam inspre capitala dacica Sarmizegetusa Regia pe racoare. Dimineata luam micul dejunul „campionilor” pe o banca in centru, (va dati seama ca fiind la inceput de drum eram supra incarcati cu mancare si tot tacamu’, si ne tot imbiam unu pe celelalt cu chestii ce le aveam ca sa se duca mai repede din greutate :P).  Ne pornim inspre Costesti de unde aveam sa urcam inspre Sarmizegetusa. Dupa un drum cu inclinatie usoara, asa ca o urcare ‚mocaneasca’ care nu se mai termina, ajungem in Costesti unde tragem o halta si un pui de somn, (obositi dupa trenul de noapte).  Inca o cafa, si o baie in rauletu din zona pentru trezire si am pornit inspre ‚Capitala’.

Pe drumul de pamant, praful de vara era sef !  Peste tot praaaaaaf!!! Si cum era o inclinatie putin mai mare, transpiratia si praful se mixau la fix. 😀 Si dupa „niste” ultimi 4 km in panta mare ca si masinile se chinuiau sa urce, ajungem la poarta de vest a cetatii.  WOHOOOO!! Deja se simtea aerul strabunilor !  Intram in complexul sanctuarelor si ramanem  marcati de incarcatura spirituala ce misuna peacolo,  sanctuare unu langa altul, si discul solar imens !!! Plin de oameni prin sanctuare ce se incarcau energetic de la ‚bunici’.  Incepem sa ne plimbam si sa facem cunostinta cu locul magic. Seara campam langa poarta vestica (nu este permisa camparea nici macar la poarta, dar nu a trecut nici un jandarm sa ne vada.)

Facem un foc, un ceai cald si incepem cu povestile despre legendele cu comorile dacice si orasul din munte de  peste 200  km patrati …

Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.