Prin Parcul Natural Apuseni pe traseul Padis – Glavoi – Sudrigiu

Aventuri pe bicicleta: Prin Parcul Natural Apuseni pe traseul Padis – Glavoi – Sudrigiu

Dupa un traseu prin Muntii Apuseni, rescpectiv Beius – Stana de Vale – Padis ne astepta inca o zi de pedalat prin Parcul Natural Apuseni. Dormind intr-un pat supraetajat foarte aproape de acoperis, afara plouand cu galeata am adormit ca dus. Si s-a facut dimineata !

Lasam cabana in spate si suntem pe drum spre Campingul Glavoi cand la o fortare imi cade lantul, Razvan e amabil si il recupereaza de pe carosabil. Cu presa de lant buna, il pun la loc intr-o clipa si la drum ! Mircea ne arata drumul si  iesim de pe asfalt si avem putina coborare pana la Tanti Viorica unde ne oprim sa  degustam niste placinte cu gem de afine si sirop de brad. Drum frumos pe pasuni, brazi si turme de oi pana dam de coborare. Coborare la inceput mai accesibila ca inclinatie, urmata de o portiune abrupta cu radacini si pietre care mai de care, toate ude leoarca la vremea asta. Fac o pana pe fata, injur putin situatia creata … chiar nu era coborare pe acolo, cel putin nu in configuratia asta. Mircea s-a amuzat de situatie, el nu avea treaba, se ducea pe acolo lejer, parca !

Urmau brazi de un verde crud, luminisuri, poieni, paraie cu ape curate … locuri frumoase. Ajunsi in Glavoi servim fiecare cate ceva la terasa Costi – Doi brazi, si plecam mai departe in directia Sudrigiu. Din Glavoi se urca putin pana se ajunge la soseaua nou facuta care ne duce pana in Sudrigiu, prin Boga – Pietroasa. Mircea a coborat pana in boga pe varianta de DH, as fi fost curios si eu ce-i pe acolo … dar nu cred ca ma tinea ! A fost o aventura frumoasa prin Parcul Natural Apuseni, e intotdeauna o placere sa ma intorc aici. Revin ! Parcul Natural Apuseni va asteapta sa-l explorati cu sau fara bicicleta. Pana atunci va invit sa vizionati filmuletul facut cu ocazia acestei aventuri.

Vizionare placuta.

 

Parcul Natural Apuseni - In Campingul Glavoi
Parcul Natural Apuseni – In Campingul Glavoi

 

Harta Muntii Bihor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.