Aventuri pe bicicleta – Biciclist de duminică

 

Biciclist de Duminică

pe ruta Conop – Debela Gora – Conop

de 1 Martie 2015 prin Munții Zărandului

Pentru duminică, ne vorbiserăm să mergem într-o tura cu bicicleta până la Debelagora. Dar cum ploua și tocmeala de acasă nu se potrivește cu cea din târg…eu unul abia așteptam să ies la o pedală, așa că m-am aventurat singur. Pentru bicicliștii de duminică, care se sperie de-o ploaie, le aduc aminte că mai puțin și vine vara, cu soare pe dig și praf pe pădure.

Plec din Arad cu trenul de 7:50 în direcția Conop, unde pornesc să caut marcajul turistic “Triunghi Albastru”. Cum marcajul nu e de găsit, pedalez pe drumul național până la Debelagora.

Aici intru pe drumul forestier marcat cu “Bandă Galbenă“. Ploua puțin și era atât de frumos ! Daca aveți încălțări și haine impermeabile e magic. După o porțiune, drumul marcat cotește spre dreapta, iar eu continui pe forestier. Mare păcat să stați acasă în fața TV-ului, ieșiți la mișcare, dragi bicicliști !

Ajung sus la fosta Cabană Debelagora, unde mă pun să caut marcajul “Cruce Albastră”. Începe o ploaie zdravănă, dezaburesc camera cum pot și las din presiunea anvelopelor. Am plecat în căutarea căii spre Halta Nadăș ! După ce merg o bucată pe creasta principală,  marcajul o ia în dreapta. Odată părăsită creasta principală, pornesc pe un drum marcat, dar neumblat de cine știe când. Urmează o porțiune de drum forestier, unde adrenalina este la ea acasă. Brusc marcajul urmărit intră în pădure și devine foarte greu de urmat. Mă aștepta o coborâre sălbatică printre și peste copaci, cu șanțuri mari, îndesate cu frunze și noroi. Noroc cu super bicicleta lui Rareș, care ruginea in garaj, dar pe care am luat-o s-o resuscitez. E foarte bun acest fel de suspensie, headshock. Acest tip de bicicletă este excelent !!!

Coborât din lumea feerică, ajung la începutul drumului forestier pe care am urcat. Mă apropiam de Halta Nadaș (CFR – Nadas H), când aud trenul cum sună ! S-a dus !!! Dacă aș fi consultat măcar o dată ceasul…

Pe drum la pedală până în Conop, nu pot să nu remarc și să filmez mesajul de pe o pancardă, “Despădurirea e decadența poporului”. Pricepi poporule !?

Ud leoarcă, îmi aștept salvatorii, cu trenul eram gata răcit până în Arad. Mulțumesc!

Revenit în Oraș, sunt fascinat de cele văzute precum și de emoția trăită în mijlocul naturii vii! AVENTURĂ DE PRIMĂVARĂ !!!

Dăcă știți că nu aveți haine 100% impermeabile, luați-vă un rând complet de haine de schimb. În condiții de ploaie și fara să aveți măcar papuci impermeabili, e recomandat să nu vă aventurați pe trasee lungi.

Să aveți lanț întins cu voie bună indiferent de anotimp !

Vizionare placută.

Harta Aventuri pe bicicleta - Biciclist de duminica Conop - Debelagora - Conop
Harta Aventuri pe bicicleta – Biciclist de duminica Conop – Debelagora – Conop

Harta Muntii Zarandului

Harta Muntii Zarandului 2a

Harta Muntii Zarandului 2b

Aventuri pe bicicleta - Biciclist de duminică - prin Muntii Zarandului - Conop - Debelagora - Conop
Aventuri pe bicicleta – Biciclist de duminică – prin Muntii Zarandului – Conop – Debelagora – Conop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.