Aventuri pe bicicleta : Peripetii de februarie

Aventuri pe bicicleta : Peripetii de februarie

Din Paulis pe marcaj Triunghi Albastru in Muntii Zarandului, Arad, Romania

Se anuntase pe sambata, sa nu stam in case, sa iesim la o plimbare pe bicicleta ! Ce daca e februarie !? Plecam inca somnorosi cu trenul de 7:50 din Arad in directia Paulis. Ne intalnim cu Dodi, care pierduse trenul, in centru la biserica, de unde porneste si marcajul pe care il urmarim in aceasta tura. Facem ultimele reglaje si pornim pe traseu. Soarele atunci iesea de dupa dealuri iar vantul nu adia deloc, e perfect ! Rulam pe teren inghetat, din cand in cand presarat cu zapada. Urcam lejer, sa mai si surprindem putin minunatia de natura cu ai sai biciclisti. In acest cadru de vis e locul vostru, nu printre masini cu a lor poluare ! La un moment dat scurtam putin marcajul si o luam stanga nu ca in filmare in dreapta(pushbike). O portiune cu noroi lipicios ne astepta linistita, noi nu eram la fel de linistiti. E un chin cu bicicleta incarcata cu noroi ! Urma surpriza, ZAPADA, semn ca pe creasta e destula !!! Nu ne asteptam la asta, cu toate ca era cumva..logic. Mai urcam putin si ajungem la locul unde facem primul popas. De aici se vede foarte frumos Muresul si o salba de munti in departare, merita sa veniti doar pentru aceasta vedere.

De aici intram pe un traseu de creasta de unde incepe aventura pe zapada cu noroi dedesubt. Dupa ce ne chinuim sa rezolvam unele probleme mecanice, trag si o tranta intr-o portiune sensibila, abordata total aiurea. Cauciucul pe spate era necorespunzator conditiilor si mult prea umflat. Invatam si suntem atenti sa respectam indicatiile, sau patim la fel !

Ca un argument, luati in considerare ca in conditii de rulare pe suprafata cu temperatura scazuta, guma anvelopei isi schimba proprietatile. Daca mai rulati si pe zapada cu noroi si intre zapada si noroi sunt si frunze aveti o combinatie mortala. SA AVETI GRIJA, integritatea corporala sau chiar viata ca este pusa in pericol.

Ca norocul ca am scapat teafar !!! Ne continuam aventura mai cu bagare de seama !

Luati de valul coborarii pierdem marcajul. Dupa o perioada buna de mers consultam busola si pornim in cautarea marcajului. Daca nu aveti busola e recomandat sa va intoarceti pe unde ati coborat pana dati de marcajul pierdut. Va puteti pierde si panica destul de usor daca sunteti la prima iesire!

Aluneca rau si la pushbike si la pedala, istoviti facem un popas bine meritat. Multumim pentru masa ! A fost foarte buna si gustoasa. Am pornim dupa marcaj ! In scurt timp ne intersectam cu el. Triunghi Albastru, marcaj turistic Paulis – Vf Capra.

Inghetat la picioare, cu spd-uri, hotaram sa coboram in Minis. O coborare grea pe noroi si zapada. Mai bine sa nu coborati pe aici, sau daca coborati pe aici aveti grija pe ultima bucata, e grea in conditii de aderenta  scazuta ! Daca nu aveti cauciucuri bune nu veniti pe deal in asemenea conditii, nu prea va veti distra. Daca sunteti ciclist montan profesionist sunt sigur ca va descurcati sa coborati cu aproape orice anvelopa fata/spate, astfel adrenalina v-a fii la cote alarmante !!! Ciclist montan profesionist am zis !

 

Citeste si intelege ! Va dorim ture frumoase fara final nedorit !
II multumesc lui Cristi pentru ca mi-a dat sfaturi in privinta montajului si a filmarilor ! Lui Dan pentru ca m-a ajutat cu filmatul si foto. Lui Dodi care a venit ca un erou cu cauciucuri Maxxis Highroller si se zgarcea la maxim sa lase din presiune. :))

Multumesc PowerUp Computers, calculatoare Arad, pentru suport.

http://www.powerup.ro

Mai multe despre ciclism montan gasiti pe site-ul “Aventuri pe bicicleta”.

Vizionare placuta

Harta traseul Aventuri pe bicicleta - Peripetii de februarie e aproximativa

Harta traseul Aventuri pe bicicleta – Peripetii de februarie e aproximativa

 

Aventuri pe biccleta - Traseu pe zapada si noroi in Muntii Zarandului 2015
Aventuri pe biccleta – Traseu pe zapada si noroi in Muntii Zarandului 2015

Ce vreme superba, in februarie !!!

Aventuri pe bicicleta - Excursie cu bicicleta  pe zapada si noroi in Muntii Zarandului, Arad, 2015
Aventuri pe bicicleta – Excursie cu bicicleta pe zapada si noroi in Muntii Zarandului, Arad, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.