Aventuri pe bicicleta – Cauciucuri si frane noi testate pe noroi

Aventuri pe bicicleta – Cauciucuri si frane noi testate pe noroi

Eram la inceputul lui Martie 2013 cand am plecat sa testez cauciucurile pe coborari noi in Muntii Zarandului. Cu ploi noaptea si soare cu dinti, se anuntau niste ture cu o namoleala pe cinste ! Prima urcare pe noroi si Speed King-ului impresioneaza pe spate. Chiar si la o presiune mai mare se catara si peste pietre, radacini toate combinate cu noroi. E bine, bine de tot, prind ceva incredere pana vine prima coborare. Rubber Queenul pe fata il cunosteam putin de la Arad Bike Race 09.09.2012. Sa vedem ce poate pe noroi, urmau niste coborari abrupte si foarte solicitante pe o bicicleta cu cadru hardtail, furca Rock Shox Judy 80mm. Nu odata am scapat ghidonul din mana pe aceste coborari.

Dupa fiecare coborare ajung jos cu un mare zambet, astea da cauciucuri !

Pe fata, acest Rubber Queen de 2.4 chiar si la o presiune de trei se comporta exemplar pe noroi, mocirla, pietre, nisip … orice ! Daca nu sunteti siguri ca stapaniti bine technica de coborare, va recomandam sa reglati presiunea in asa fel incat, cand sunteti pe bicicleta cramponajul exterior al cauciucului sa atinga suprafata de rulare.

Casca si ochelarii cu lentila transparenta inaintea Rubber Queen-ului. In practicarea ciclismului montan, lucruri rele se pot intampla cand nu sunteti constienti de riscurile carora va expuneti.

Franele ca si caucicurile, bune de tot .. opresc cu un deget pe coborarea de la Cetatea Siria, pe noroi ! Diferenta mare fata de vechile frane Deore. Frane compuse din : v-brake Avid Digit5 + saboti SwissStop + potcoave Acor + manete Avid Speed Dial 7 cu bowdene Jagwire.
Vizionare placuta.

 

Muzica : Hilltop Hoods – Still Standing

Coborarea de la Cetatea Siria in Muntii Zarandului, Martie 2013

Coborarea spre Galsa in Muntii Zarandului, Martie 2013

Coborare spre Covasant pe Varianta Doi in Muntii Zarandului, Martie 2013

Muzica : DJ HeTas – What you say (imogen heap) (DubStep Remix)

Ploaie cu soare de la cetatea Siria
Ploaie cu soare de la cetatea Siria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.