Aventuri pe bicicleta – In cautarea primaverii

Casca ? Este.
Ochelari ? Sunt.
Apa ? Da.

Altceva ? Optional : ceva dulce, ceva sarat, harta, camera, pompa, trusa petice, leviere, multifunctionala, aparat foto-video etc.
Am plecat!

O iarna blanda tocmai a trecut. Ursul nu si-a vazut umbra in doi februarie asa ca se anunta o primavara lunga si frumoasa. Am plecat in cautarea ei prin Muntii Zarandului. Daca doriti sa plecati intr-o aventura pe bicicleta, aveti o multime de trasee de bicicleta in Muntii Zarandului, rasfoiti site-ul. Vezi Harta Muntii Zarandului

Vestitorul primaverii poate fi gasit si pe creasta muntilor undeva la peste 480m altitudine. O vreme frumoasa de inceput de Martie, soare cu dinti, dar totusi placut pentru dezmortit oasele la o pedala prin Muntii Zarandului.
Daca aveti o imbracaminte adecvata e si mai placut. Aveti nevoie de cel putin un tricou de schimb, pentru un confort sporit dupa urcare.
Dupa o tura pe creasta cu popas la Cetatea Siria caut din ochi varianta sa cobor spre Galsa. Gasesc coborarea si tot la vale sa vedem ce-i pe aici.

Drumul este destul de uscat cu portiunile pe N care sunt mai noroioase. Coboarea spre Galsa este una abrupta la inceput, destul de tehnica si cu mai mult nisip de la aproximativ jumatate.
Face hardtailu’ fata, mai ales ca a primit un mic upgrade. Furca tot Rock Shox Judy TT dar e perfecta pentru aventuri pe bicicleta.
Lasam Cetatea Siria pe culmi si in vale intalnesc o turma de mioare. Uiteeee…prima papadie la inceputul lui Martisor ! Excelent, primavara bate la usa…iarna ne vedem la “anu” !!!

Spor la pedalat in sezonul 2013.

Vizionare placuta

 

in vale Siria
in vale Siria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.