Aventuri pe bicicleta: Hai-hui prin Muntii Zarandului

Aventuri pe bicicleta: Hai-hui prin Muntii Zarandului

Cu zicala “cine se trezeste de dimineata, departe ajunge” sunt treaz la ora 5:10, trenul avea sa ma astepte pana la 6:29. Cu ultimele pregatiri facute prind trenul si dus is. Aveam in fata o zi plina de planuri mari pe trasee necunoscute cu bicicleta.

La ora 8 sunt in Barzava si plec pe marcaj “Bulina Albastra” spre creasta principala a Muntilor Zarandului. Dupa aproximativ zece kilometrii din gara ajung pe creasta marcata cu “Banda Rosie”. Aceasta este marcajul de creasta principala din Muntii Zarandului, marcaj care pleaca de lg Vf. Capra (Ghioroc). Planul era sa continui pe creasta si sa incerc sa ajung pe Vf. Drocea. Se inainteaza greoi pe bicicleta pe drum nebatut de mult de picior de om sau orice alt utilaj.  La un moment dat pierd marcajul de creasta, il caut degeaba, cobor pe unde vad varianta. Cu putin noroc ajung la marcaj “Banda Galbena”, tot pe el pana dau iar de creasta principala.

De aici ma asteptau niste zone foarte salbatice, unde pe masura ce inaintam desluseam cu greu marcajul. Ajuns pe Varful Bogdanov intr-o salbaticie totala, imi evaluez optiunile. O iau tot inainte, dau de o coborare in cap … pe acolo e marcajul. Nici urma de drum, poteca, salbaticie deja de kilometrii buni … pierd si marcajul !!  Cu multa rabdare imi dau seama pe unde duce si ma lipesc de marcaj pana ies intr-un drum. Poposesc in niste zone frumoase si plec mai departe pe drum. La un moment dat marcajul tinut, “Banda Rosie”, intra iar in balarii si urca abrupt spre Varful Piatra Pacurar. Las marcajul si o tin pe marcaj “Bulina Rosie”. Tot la vale pierd marcajul, trag o “burtita”. Ma opresc in Paiuseni sa-mi “ling” ranile, si pedala pana in Sebis de unde am luat trenul spre casa. Frumoasa tura dar dificila prin locurile neumblate. Iesiti si voi la pedalat sa explorati zone necunoscute. Adevaratele aventuri va asteapta afara din casa.

Vizionare placuta.

Savarsinului I.b
Savarsinului I.b
La rascruce pe bicicleta
La rascruce pe bicicleta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.