Aventuri pe bicicleta – Tura Ciresica pe traseul Siria – Manastirea Feredeu – Covasant – Ghioroc

Aventuri pe bicicleta – Tura Ciresica pe traseul Siria – Manastirea Feredeu – Covasant – Ghioroc

Innorat de dimineata, senin dintr-o data. Spontani si hotarati ne urcam in trenul de 14:04 care pleaca din gara Arad spre Siria. Ajunsi in localitatea Siria continuam drumul in directia Paulis spre Manastirea Feredeu.

Facem un popas in livada unde degustam cateva cirese, delicioase (multumim proprietarului cu aceasta ocazie). Urcarea spre Manastirea Feredeu o facem o arte pe offroad o parte pe asfalt. Urcare destul de grea si pentru cineva obisnuit, avem printre noi un debutant in ale urcari si offroadului dar care merge de rupe! Asteptam pret de minim 45 de minute pana ne regrupam si pe langa Manastirea Feredeul din deal iesim pe marcaj “Bulina Albastra” in creasta principala a Muntilor Zarandului marcata cu “Banda Rosie”.  De aici o luam dreapta si tinem tot dreapta pe drumul mai circulat !

Ultima ocazie de realimentare cu apa este la Manastirea Feredeul din deal, nu o ratati.

Ajunsi pe creasta avem aproape numai coborare pana in Covasant. Un picnic binemeritat dupa o coborare rapida si in ceva vreme suntem din nou pe drum. Dupa penultima coborare facem o oprire, am asteptat sa apuna soarele … frumos de tot pe aici, pacat ca nu le am cu scrisul.

Coborati in Covasant o luam spre Ghioroc pe asfalt. Am ghinionul si la o tentativa de sprint se rupe lantul, scot multitoolu … surpriza cuiul presei e indoit si nici nu e multitool-ul meu !?  Noroc ca mai avem prin ghiozdane un alt multi tool cu care facem treaba rapid. Noaptea ne prinde pe drum si somnul pe plaja la Ghioroc dupa niste mititei cu mustar si cartofi prajiti.  Dormim si ne refacem puterile intr-un camping foarte cochet in Minis, a doua zi o noua aventura ne astepta. Baie in Ghioroc la sfarsit !!!

Iesiti si voi la o plimbare cu bicicleta prin Muntii Zarandului. Natura, aer curat, peisaje frumoase toate la doar 25 km de orasul Arad.

Vizionare placuta

Refacerea la Camping in Minis
Refacerea la Camping in Minis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.