Aventuri pe bicicleta – Traseul : Ghioroc – Manastirea Feredeu – cetatea Siria – Covasant – Ghioroc

Se anunta o zi frumoasa de vara.

Cu o seara inainte ne vorbim sa mergem in aventuri pe bicicleta.  Zis si facut, era inainte de ora opt cand ne-am intalnit in Ghioroc si am inceput urcarea spre Varful Capra.

Cu o distanta de 3km si o diferenta de nivel de 320m nu e tocmai floare la ureche dar facem catararea pe racoarea diminetii.
Dupa cei 3 km de urcare avem un punct de belvedere, inainte sa intram in padure. De aici pentru 100m tinem marcaj “Banda albastra”, care coboara in Casoaia. “Nu cobori in Casoaia!” Incepe traseul principal din Muntii Zarandului marcat prin  “Banda Rosie”, cautam si tinem marcajul.
Suntem pe creasta unde avem urcari antrenante si coborari rapide. Poteca este lata si mai tot timpul curatata. Ajungem la Manastirea Feredeu, parca intr-o clipa, si alimentam cu apa de izvor.

Plecam de la Manastirea Feredeul din deal pe marcaj Cruce Albastra spre Cetatea Siria. Traseul este tot pe culme, prin padure, racoare si bine pe timp de vara! Dupa 7 km ajungem la Cetatea Siria.

La umbra zidurilor luam o gustare si plecam inapoi pe marcaj Cruce Albastra. La mijlocul distantei dintre Cetatea SIria si Manastirea Feredeu o luam la dreapta pe “Coborarea Pericoool”. Avem trei kilometri de coborare rapida pe un drum excelent ! Inainte de ultima bucata din coborare se rupe suportul camerei si filmez o portiunez din mana, cu spaima la oprire 🙂

Coborarea se termina la drumul asfaltat care duce la Manastirea Feredeu. De aici incepem urcarea pana la Manastirea Feredeul din Deal . Urcare dificila facuta la 35 grade celsius, nu va recomandam! Cu greu si fara pic de apa ajungem sus unde ne astepta izvorul cu apa rece ca gheata, zic oameni facatoare de minuni !

Ne tragem sufletul si pornim spre Covasant. Iesim in traseu de creasta “Banda Rosie” dupa care la dreapta (pe unde am venit din Ghioroc) Numai coborare pana in Covasant !!!  O coborare lunga cu peisaje frumoase de la jumatate, drum mai rau ultima portiune.

Din Covasant pana la baia din Ghioroc mai sunt vreo cinci kilometri. Tragem tare si ajungem repede!

Seara cand sa mergem acasa un “domn” vatman nu ne deschide usa in Sambateni. Urmarim tramvaiul care parca zbura deasupra sinelor. A facut 20 de minute pana la Miorita.

Harta aproximativa a traseul (fara portiunea pana la cetate si urcarea spre schitul Feredeu pe sosea)

http://www.bikemap.net/route/760601#lat=46.176081404593&lng=21.694488190918&zoom=12&maptype=ts_terrain

Aventuri frumoase va dorim !

P.S. Nu avem scriitor dar improvizam, cine e bun scriitor si vrea sa ne ajute sa dea un semn.

 

Aventuri pe bicicleta – Filmare din mana iunie 2012

Pe ultima portiune din “Coborarea Pericoool” s-a rupt suportul camerei. Am incercat sa filmez din mana pana jos, unde mi-am dat seama ca o sa opresc foarte greu. Nu era o varianta sa arunc camera 🙂

Harta “Coborarea Pericoool” : http://www.bikemap.net/route/1960437#lat=46.246450142936&lng=21.66866&zoom=15&maptype=ts_terrain

Vizionare placuta!

vedere din turnul din cetatea siria
vedere din turnul din cetatea siria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.