Continuarea primei zi de filmari

Filmare facuta in 28 mai 2012.

Trenul a plecat din Arad la ora opt, pana in Vladimirescu unde ne-a dat “nasul” jos.

Nu ne place pe asfalt printre masini dar am “profitat de ocazie” si ne-am facut incalzirea pana in Ghioroc. De aici urcam pe deal pana aproape de Varful Capra (distanta 3km – diferenta de nivel de aproximativ 320m). Dupa o urcare scurta dar dificila o luam spre Schitul Feredeu pe traseu marcat la inceput cu “Banda Albastra” care dupa aproximativ doua sute de metrii se continua pe  “Banda Rosie” incadrata de doua dungi albe (traseu de creasta).

Drumul la aceasta data este destul de bun, oricum mergeti cu atentie maxima!

Traseul prin padure are cateva urcari destul de dificile dar si coborari de-ti taie respiratia. Dupa 12 km pe creasta dealului facem stanga si intram pe marcaj “Bulina Albastra”. De aici mai sunt cateva sute de metrii si ajungem la Schitul Feredeu, unde alimentam cu apa de izvor.

Continuarea primului nostru filmulet “Prima parte – Din Traseul Arad – Vladimirescu – Ghioroc – Schitul Feredeu – Siria pe bicicleta”, filmare facuta intr-o zi primavara, 28 mai 2012.

Plecam de la Schitul Feredeu spre cetatea Siria pe drum marcat “Cruce albastra”. Cateva portiuni de coborare si ajungem intr-o zona defrisata cu vedere spre Maderat. De aici ne intoarcem inapoi pe drumul pe care am venit. La jumatatea distantei dintre cetatea Siria si Feredeu, imediat dupa o coborare si inainte de o urcare(50-100metrii), facem dreapta si coboram pe un drum foarte fain spre Siria, nemarcat, denumit “Coborarea Pericoool”. Drumul duce pana la soseaua care urca la schitul Feredeu. O coborare lunga si palpitanta unde aveti nevoie de toata atentia !

Cunoasteti-va limitele si incercati sa nu depasiti pragul peste care nu mai puteti controla bicicleta. Folositi ochelari de soare de preferat cu lentila deschisa. Ultima parte din clip, denumita  “Coborarea Pericoool”, e rapida. Numa sa va tineti bine de bicicleta. Ne vedem pe traseu !

Aveti grija si fiti atenti, nu e de joaca !!

Vizionare placuta !

Era in prima zi de “Aventuri pe bicicleta” filmate.

Dupa coborarea din partea a doua urmeaza putina urcare. Urcam spre schitul Feredeu pe sosea. Portiunea filmata este printre cele mai dificile din aceasta catarare. Facem un ocol ca sa ajungem la livada de ciresi. Aici ne intalnim cu paznicul Viorel care are o metoda “eco” prin care sperie graurii – 2 pet-uri, ingenios. Cu bunavointa proprietarului ne infruptam cu bunatatile locului. Dupa care pornim spre directia schitul Feredeu pe sosea (asfalt). Urcam ca sa avem de unde cobori 🙂

Vizionare placuta !

A patra parte – Din Traseul Arad – Vladimirescu – Ghioroc – Schitul Feredeu – Siria pe bicicleta

Ultima parte din prima zi de filmari, 28 mai 2012.

Coborarea pe asfalt de la schitul Feredeu.
Dupa o urcare dificila pe sosea suntem sus aproape de schitul Feredeu(100m). Verificam presiunea din roti si am plecat ! Pana jos e adrenalina pura. Trebuie sa experimentati si voi senzatia. Asa din filmare nu pare cine stie ce. Daca aveti o pozitie corespunzatoare a corpului se ating si viteze de 90 km/h pe cele mai abrupte portiuni. Vor urma mai multe detalii despre technicile care va vor ajuta sa coborati mai repede si mai in siguranta.

Pana atunci vizionati aventurile noastre pe bicicleta si faceti si voi cateva. Va dorim sa aveti un traseu lin si fara peripetii ! Si nu in ultimul rand Spor la pedalat !!

Harta Muntii Zarandului - Aventuri pe bicicleta
Harta Muntii Zarandului – Aventuri pe bicicleta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.