Aventuri pe bicicleta : Zapada pe creasta Zarandului

Aventuri pe bicicleta : Zapada pe creasta Zarandului

pe ruta Ghioroc-Covasant-Ghioroc

A venit zapada, plecam la distractie !

Pornim din Arad hotarati sa urcam pe creasta Muntilor Zarandului. Ajunsi in Ghioroc, montam bicicletele, mai lasam aer din roti si am plecat pe traseu. Drumul nostru a urcat pe Valea Domneasca, urmand marcajul turistic Banda Albastra. Ajunsi sub Varful Capra facem un bine meritat popas, urcasem 3km cu aproximativ 320 de metrii diferenta de nivel. Intram in padure si tinem stanga(nu coboram).  Intram pe traseul principal de creasta in Muntii Zarandului, marcat cu Banda Rosie verticala (incadrata de doua benzi albe). Ne asteapta o super aventura, pe o super vreme. Ningea frumos, iar pe cresta nu batea vantul deloc ! Adrenalina multa pe santuri inghetate, cateodata si cu noroi. Harnici aia de-or facut santurile 🙂 Pedalam prin locuri de basm parca, trecem de locul de popas si intram in padurea de conifere. Dupa un push bike sanatos, coboram putin si o luam in stanga pe una dintre coborarile spre Covasant. E o coborare mai rea,  cu santuri si pietre pe sfarsit. Nu o recomandam oricui in conditii de aderenta scazuta.

Coborati in Covasant, ne intoarcem in Ghioroc pe asfalt pret de vreo sase kilometri.

E nevoie de cauciucuri bune cu o presiune corespunzatoare, altfel s-ar putea sa nu puteti inainta prea usor. Si hainele potrivite sezonului vor face diferenta ! II multumesc lui Dan care m-a ajutat cu filmatul !

Harta aproximativa a turei :

Aventuri pe bicicleta - Zapada pe creasta Zarandului (Ghioroc-Covasant-Ghioroc) pe traseu ghioroc - covasant - ghioroc
Aventuri pe bicicleta – Zapada pe creasta Zarandului (Ghioroc-Covasant-Ghioroc) pe traseu ghioroc – covasant – ghioroc

Multumim Power Up Computers, Calculatoare Arad, partener IT&Consulting al “Aventuri pe bicicleta”

Vizionare placuta !

P.S. Daca va pricepeti, puteti ajuta la corectarea / rescrierea materialului prezentat pe acest site. Da un semn pe adresa de mail : sustin@aventuripebicicleta.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.