Traseul : Siria – Cetatea Siria – Casoaia

Aventuri pe bicicleta – Traseul : Siria – Cetatea Siria – Casoaia

Trezirea dis de dimineata cu bagajele facute de seara, am plecat ! Ajunsi in gara cautam din priviri trenul norocos. Suntem in el, vagon pentru biciclete tot ce vrei … Siria sosim !!!

Ajungem parca intr-o clipa si pornim spre baza dealului, deal caruia ii zice Muntii Zarandului.  Suntem in parcul din localitatea Siria de unde pornesc majoritatea traseelor din zona. Cu o multitudine de trasee accesibile pe bicicleta, Siria este locul ideal pentru practicarea ciclismului montan.

Ne luam apa de la fantana vesnic curgatoare si pornim spre cetatea Siria. Ne despart vreo 380m diferenta de nivel si vreo cinci kilometri. Parca nu e asa grea urcarea cand e presarata cu peisaje ce-ti incanta privirea. Si tot asa tinem marcaj “Bulina Albastra” patru kilometri de unde o luam stanga spre cetatea Siria aprox 1km.

Ajunsi la cetatea Siria ne bucuram de tot ce ne inconjoara, foarte frumos cand e tot verde. Nu zabovim prea mult si ne intoarcem unde am lasat marcajul “Bulina albastra” si tot pe el. De la punct de belvedere spre Apuseni se coboara (drumul de Feredeu o ia tot pe creasta). Ajunsi intr-o vale trebuie sa urcam din nou pana undeva aproape de un varf de 488m. Vedere frumoasa spre Highis si doar coborare pana in Casoaia.

Luati de valul adrenalinei am pierdut marcajul. Ne hotaram sa nu ne intoarcem sa-l cautam in speranta ca ne vom intersecta cu el. Nici gand, coboram pe unde vedem varianta. Coboram in Araneag unde poposim pret de-o pana. Pana in Casoaia unde ne odihnim si plecam mai departe avem 4 km de asfalt. Apusul ne-a prins putin mai jos de varful Capra, cu coborare in Ghioroc. Ce mai zii de pedalat prin Muntii Zarandului.

Nu recomandam traseul prezentat incepatorilor. Casca te-ar putea salva intr-o zi, nu o lasa acasa.

Voi ce mai asteptati !? Vremea e superba, iesiti la o pedala prin munti.

Sustine. Pedaleaza. Promoveaza.

Vizionare placuta.

 

traseu bicicleta siria - cetatea siria - casoaia
traseu bicicleta siria – cetatea siria – casoaia

 

Laika dupa o zi cu bicicleta prin Muntii Zarandului
Mai jos de Vf Capra(Ghioroc), Laika dupa o zi dupa bicicleta prin Muntii Zarandului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.