Aventuri pe bicicleta la Liman Bike Race editia a VIII-a – Tomesti, Romania

Aventuri pe bicicleta la Liman Bike Race care se afla la a editia a VIII-a – LBR 12 Mai 2013 Tomesti, Romania

 

Pentru Duminica 12 Mai 2013 se anunta o zi de aventura prin zona Muntilor Poiana Rusca. Plecam din Arad spre a VIII-a editie Liman Bike Race organizata in Comuna Tomesti din Judetul Timis, ROMANIA.

La 12:30 trenul a plecat din gara pe ruta Timisoara – Lugoj – Faget – Margina. Dupa ce schimb un tren si ma trezesc inainte sa plece trenul din Margina, o iau hotarat spre Valea lui Liman. Pe drum intalnesc un biker care tocmai venea de pe traseul de concurs. Zicea ca e mult push bike cu coborari grele, el retragandu-se spre casa. Putin speriat de ideea de mult push bike o iau mai incet spre comuna Tomesti pe drum fiind depasit de mai multe masini tixite cu biciclete.

Ajung in complexul Valea Lui Liman pe la ora 19:00 unde ma cazez si incep sa explorez imprejurimile. Gasesc izvor cu apa buna si alte bunatati. Ma pun rapid la somn, nu dormisem cu o noapte inainte si aveam nevoie de toata odihna. Noaptea trece greu … frig si iar frig cu patura din dotare. Dimineata la 6:00 in picioare si incep sa bobinez pe acolo. Incet, incet lumea se trezea si intra in pregatirile dinaintea concursului. Ultimele reglaje si am plecat la incalzire.

Spre dezamagirea mea nu a plouat cum anuntau la METEO, inca speram ca vine temperia … dar n-a fost sa fie.

Startul era sa ma prinda in alta parte, la 11:00 s-a plecat ! Au fost peste 450 de concurenti care s-au intrecut la Liman Bike Race 2013 pe un traseu impecabil marcat si curatat cu urcari provocatoare si coborari excelente ! Probabil pentru cineva, destul de antrenat, catararile au fost floare la ureche …  la coborare e alta mancare de peste.

Au fost doua puncte de alimentare, pe primul l-am ratat de al doilea m-am lipit gata, gata sa nu mai plec 🙂 Eram mai sleit de puteri ca niciodata, greu si foarte greu de la al doilea punct de alimentare, parca treceam prin infern pana am dat de super mega giga 🙂 coborarea din finalul cursei.

Multumim asociatiei “Liman Bike Race” pentru buna organizare a acestui super eveniment ciclistic.

Asociaţia Liman Bike Race este compusa din :

Puiu Muntean        Alin Roşu         Cosmin Roşu            Adrian Ticula

Felicitari tuturor acelora care au facut posibil si s-au implicat in organizarea acestui concurs. Multa sanatate si la cat mai multe evenimente reusite.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul : http://www.tomesti.ro/limanbikerace/liman-bike-race-viii-2013

La finalul cursei am intalnit un concurent care era in extaz cu lacrimi, dupa coborarile pline de adrenalina, din finalul acestui concurs. Emotionant moment !!!

Doar nu s-a dus cineva pentru catarari !?

Vizionare placuta.

Un montaj cu filmari de pe traseu

Poza traseu Liman Bike Race 2013
Pe final de coborare, Liman Bike Race 2013 (Multumesc C.S. Gratzu pentru poza!!!)

 

P.S. Scriitorii doritori pot ajuta la rescrierea / corectarea acestui “articol”  E-mail la sustin@aventuripebicicleta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.